Grafik tasarımcı yukarıda maddeli olan bütün bu işlemleri yaparken, dönemin getirdiği son teknolojilerden yararlanabilen, pratik ve yaratıcı düşünebilen, fikir ve düşüncelerini, sanatsal çizgiler ile aktarıp, hayal gücünü kullanabilen ve renkleri iyi bir biçimde kullanabilen kişilerdir.
Grafik tasarımın iş yelpazesi içerisinde kurumsal kimlik tasarımlarından reklam filmi çekimlerine, afişlerden bilgi ve uyarı levhalarına, kitap ve dergi tasarımlarından broşür dizaynlarına kadar bir hayli husus girebilmektedir. Grafik tasarım, özelliklede bu son on yılın etkisi ile oldukça artırmış ve önemi kavranabilmiş görsel iletişim sanatıdır.
Grafik tasarımın amaçlarının arasında bulunan şekilleri ve renkleri dikkatleri üzerine çekebilecek bir şekilde kullanılarak adlandırılan kitlenin ilgisini ve alakasını çekebilmek ve bu ilgiyle alakayı canlı tutabilmektir. Bu durumda yaratıcı fikirlerin ve etkileyici dizaynların rolü oldukça fazladır. Peki, grafik tasarımcıları neler yapar?
Grafik tasarımcısı;
Tasarımını yapacak olduğu konunun hakkında ayrıntılı bir araştırma yaparak bilgi ve veri toplar. Eğer gerekirse müşterileri ve konuyla alakadar olan diğer uzmanlarla görüşmeler gerçekleştirebilmektedir.
Tasarım konusunda tek başına veya reklam ajansının içerisinde bir ana tema yaratıp üzerine çalışabileceği kavramlar belirler.
Belirlemiş olduğu bu kavramların üzerine ayrıntılı bir görsel taraması yapar, ardından bu kavramlara uygun olan görselleri tasarlamakla başlar.
Fotoğraf ya da film çekimi gerekiyorsa eğer, sanat yönetmeninin kimliği yardım sağlar ve estetik kaygıyı yansıtır. Gerektiği zamanlarda film ve fotoğraf çekimleri denetimi yapar.
Yapılan bir tanıtımın kampanyası fikir aşamasından sonra yayımlanma sürecine kadar, tasarımı, basımı, yayımı ve sonuçlarını içermekte olan süreci takip etmektedir.
Ayrıca bir grafik tasarımcısı;
Zaman ve mekandaki farklılıkları ayırt edebilecek yeteneğe sahip olabilmesi gerekir.
Renk ve şekillerle arasını iyi tutması ve onları en uygun şekilde kullanabiliyor olmalıdır.
Yaratıcı düşünce yapısına sahip olup hayal gücünü işlerine yansıtabilmelidir.
Fikirlerini ve düşüncelerini, sanatsal tasarım ve çizgiler ile ifade edebiliyor olmalıdır.
Sanata ilgili ve alakalı, sosyoloji, psikoloji vb. sosyal bilimlerle de alakalı olması gerekir.
Çağdaş, yenilikçi, ve özgür düşünce yapısına sahip olması, teknolojik gelişmeleri takip edebilmelidir.
Grafik tasarımı hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.