Teknoloji her geçen gün gelişirken, bunun önemini özellikle pandemi döneminde çok daha iyi anladık. Temassız alışverişler, kapıya kadar gelen siparişler derken, teknolojinin hayatı nasıl kolaylaştırdığı ve insanlara zaman kazandırdığı açıkça görüldü. Bunun yanında şirketlerin gelişmesi için de teknoloji olmazsa olmazların başında geliyor. Bulunduğumuz çağa ayak uyduran şirketler büyüyerek yoluna devam ediyor. Biz de bu konunun uzmanlarından olan Eron Software’ın kurucu ortakları Onur Koç ve Erdal Şenyıldız’la teknoloji üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Eminiz ki keyifle okuyacaksınız.
Onur Koç ve Erdal Şenyıldız Kimdir ? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz ?
Onur Koç İstanbul’da kurumsal firmalara hizmet vererek bu yola çıkmış idealist bir yazılımcı. Eğitim hayatını elektronik bölümü üzerine tamamlayan Onur Koç tam bir girişimci. Güncel Teknolojilere olağanüstü ilgisi olan Erdal Şenyıldız ise eğitim hayatını yazılım bölümü üzerine tamamlamış, çeşitli alanlarda birçok yazılım projesi gerçekleştirmiştir.
Eron Software nasıl doğdu, hikayesi nedir?
Eron bizim için evrende kayıp olan bir gezegenin ismi. Benim sektörde 15, Erdal’ın da 10 yıllık birikimi var. Dolayısı ile ikimizin de iyi bir müşteri portföyü vardı. Bu portföyü birleştirerek iyi bir sinerji oluşturduk ve 2019’da Eron Software’ı kurduk. Yaşadığımız pandemiyi de çok iyi değerlendirdik ve organik bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Ekibimizin yaş ortalaması çok genç. İnsan yetiştirmeye çok önem veren bir şirketiz.
Eron Software müşterilerine ne hizmetler veriyor?
Biz kurumsal şirketlerin iş analizlerini yaparak iş geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Bir nevi bir terzi olarak onlara uygun elbise dikiyoruz. Direkt olarak onların işlerine hitap eden projeler yazıyoruz.
İş akış yazılımlarımız ile müşterilerimize onlar için önemli olan dijital ortamdaki iş akışlarını daha anlaşılır, daha kolay kullanımı olan ve her yerden erişilebilir hale getirerek vakit kazandırıyor, doğru analizleri yapmalarını sağlıyoruz.
Bir çok alanda geliştirdiğimiz online ve mobil uygulamalar ile tam entegrasyon keyfini müşterilerimize yaşatıyoruz. Devlet ve özel kurum entegrasyonları ile (Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ürün Takip Sistemi, EFatura çözümleri, Sigortacılık alanı, donanım haberleşme ve benzeri) birçok yerden gelen veriyi merkezi olarak yorumluyor, müşterilerimiz için hazır hale getiriyoruz.
ERON gezegeninin uydusu NORE !
Pandeminin bizlere getirdiği uzaktan çalışma hayatına uyum hepimiz için zorlu bir süreç oldu. Bu süreçte iş akışı ve proje takipleri zorlaştı. Ekip ile iletişim, merkezi yönetim, yöneticilerin iş ve proje durumlarını görebilmeleri gibi erişilmesi vakit alan sorunlara çözüm üretmek zorundaydık. Nore ürünümüz bu şekilde oluştu.
Nore ile bir kurumdaki bütün kullanıcılara erişmek mümkün hale geliyor. Sistem üzerinden online toplantı, seminer ve özel yazışma kanalları mevcut. Ayrıca kullanıcılar arası dijital soru devrini başlattık. Gelişmiş proje yönetim ekranı ile ekip çalışması çok daha kolay hale geliyor, hangi kullanıcının hangi işlemleri yaptığını görmek kolaylaşıyor. Ön büro yönetimi ve diğer desteklerimiz ile işletmelere dijital olarak güç katıyoruz.
2022 hedefleriniz nelerdir?
Hiçbir zaman hayalimde Türkiye’de ödül almak olmadı. Ticari kurum olarak görünüyoruz ama idealist duygularla yaşıyoruz. Ekibime her zaman ‘Beğenmediğiniz hiçbir şeyi yapmayın, içinizden gelmeyen işe dokunmayın’ diyoruz. Bizim kullanmayacağımız bir işi, bir şirket para verip bize yaptıramaz. Bizim şirket olarak hedefimiz şu; “Yurt dışında çok büyük bir ödül almak ve dönüp kendi ülkemize, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e teşekkür etmek istiyoruz. Bizim bütün felsefemiz bu yönde.”
Şimdilerde “AppCar” adında bir proje geliştiriyoruz. Bu elektrikli araba platformu. İnsanların kendi elektrikli arabalarını sisteme dahil edip kiraya verebileceği, paylaşım ekonomisi ile gelir elde edebileceği ve karbon salınımının önüne geçecek bir platform. Bu platformu yakın gelecekte otonom aracınızın gün içinde başka birisine hizmet edip iş çıkışında size geri geleceği fikri ile geliştiriyoruz.
BU TEKNOLOJİ DOLU SOHBETİN DEVAMI VE ÇOK DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYINIZ